Δημοσίευση 07/03/19, 01:22

#1

Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ( Νέα διεύθυνση )
ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624
Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
http://www.theatrikiskini.gr
Email: maniasmanos@gmail.com


Ποιοι είμαστε: Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1983 και από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Έχει ανεβάσει 63 θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου . Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο το νησί μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Αμερική, Κύπρο και στη μακρινή Αυστραλία με το έργο ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΘΕ ΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ. Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου και έχει βραβευτεί σε όλους τους τομείς ( 53 βραβεία, βραβείο ερμηνείας αντρικού – γυναικείου ρόλου, σκηνοθεσίας , μουσικής , σκηνικών , επιλογής έργου ,καλύτερης παράστασης κ.α )
Για τη φετινή χρονιά έχουμε την χαρά να εξασφαλίσει – μετά από πολυετή προσπάθεια - τα δικαιώματα του έργου της Λιλής Ζωγράφου

Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Πρόκειται για μία συγκλονιστική εικόνα της ελληνικής επαρχίας μεταξύ του 1930 και του 1980, ένα δριμύ «κατηγορώ» στην καταπίεση και ταυτόχρονα ένας ύμνος στον έρωτα και στην ελευθερία.
Η υπόθεση; Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο των γονιών αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει της ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Όμως η Ερατώ θα αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση…
Καταγγέλλει την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και τη συζυγική εξουσία με γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας οι οποίες σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση.
Η άδεια της αξιοποίησης του έργου δόθηκε από τα ΄΄ Παιδικά χωριά SOS ‘’ στα οποία η συγγραφέας έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα των βιβλίων της.
• Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση μας προκρίθηκε στις 8 καλύτερες στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ θεάτρου Καρδίτσας ανάμεσα από 35 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα διαγωνιστούμε την Τρίτη 19 Μαρτίου. Και μόνο η πρόκριση σε τέτοιο βεληνεκούς φεστιβάλ είναι επιτυχία για εμάς.
Σας προτείνουμε να παρακολουθήσουν τα μέλη σας την παράστασή μας .
Το κόστος για εσάς είναι στην ειδική τιμή των 8 ευρώ
Οι παραστάσεις δίνονται στο νέο μας χώρο Εθνικής Αντιστάσεως 142.
Ημερομηνίες το Σαββατοκύριακο 9,10 Μαρτίου στις 9 το βράδυ καθώς και το Σάββατο 16 Μαρτίου με δυο παραστάσεις στις 7 το απόγευμα και 9.30 το βράδυ .
Για την καλύτερη οργάνωση και λόγω μικρής χωρητικότητας απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 2813 013 218 και 6932 858624.
Για τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου
Μάνος Μανιάς