Σελίδα 1 από 1

Μοτοσικλέτα θησαυρός του 2ου παγκοσμίου πολέμου

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15/09/13, 20:01
από Markas
Οφείλω να ομολογήσω ότι ζηλεύω αυτούς τους τύπους που έχουν τον χρόνο να περιπλανηθούν σε δάση και παραλίες με ανιχνευτές μετάλλων. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα δεν είναι αληθινό κυνήγι θησαυρού πολύ συχνά βρίσκουν καταπληκτικά κομμάτια με ιστορική αξία που καταλήγουν σε μουσεία ή είναι τρομερά αναμνηστικά του παρελθόντος.

ΕικόναΩστόσο, η εύρεση μιας μοτοσικλέτας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν θαμμένη στο δάσος, δεν είναι καθημερινή απόλαυση.

ΕικόναΔυστυχώς δεν υπάρχου πληροφορίες, όπως πού βρέθηκε αυτή η μοτοσικλέτα των 80 χρόνων.

ΕικόναΣύμφωνα με πηγές του διαδικτύου, θα έλεγα ότι είναι είτε μια Krasnyi Oktyabr (Κόκκινος Οκτώβρης) L-300, ή το αρχικό DKW 300 Luxus όπου οι Ρώσοι πήραν «έμπνευση» τους από αυτό. Αν κάποιος από εσάς μπορεί να εντοπίσει την προέλευση της μοτοσικλέτα, παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μας!

ΕικόναΌσον αφορά την ιστορία, η DKW είχε δώσει την άδεια για την παραγωγή του Luxus 300 στους Ρώσους και αυτοί άρχισαν να χτίζουν τη δική τους εκδοχή σε ένα εργοστάσιο στο Λένινγκραντ (Sankt Petersburg), προσθέτοντας το L που ήταν το όνομα της πόλης.

ΕικόναΗ L-300 πήρε το όνομα Krasnyi Oktyabr, αλλά την ίδια στιγμή, η απόδοση του κινητήρα μειώθηκε δραματικά (περίπου 25%) στους 6 ίππους, λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων στη Ρωσία. Η παραγωγή μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της Izh, για να αυξήσει την παραγωγή.

ΕικόναΒλέποντας αυτή την μοτοσικλέτα πιστεύω πως αν ανακατασκευαστεί θα είναι πράγματι καταπληκτική!

ΕικόναΕικόναΕικόναΠηγή: http://www.bikerspirit.net/main/?p=17878

Μοτοσικλέτα θησαυρός του 2ου παγκοσμίου πολέμου

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19/09/13, 16:12
από drakogiannis
Καλύτερα να μην ανακατασκευαστεί. Περισσότερη αξία έχει έτσι (όχι οικονομική)