ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

<<

MrAdventure990

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιώργος

Μοτοσυκλέτα:
KTM ADV 990 S
KTM EXC-R 530
GasGas TXT280 Pro

Δημοσίευση 01/10/13, 16:53

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Εδω και πολυ καιρο(χρονια βασικα)ειχα και εχω στο μυαλο μου μια "βολτα" εκτος συνορων και λογο του οτι δεν εχω αλλη αναλογη εμπειρια σε τετοιου ειδους ταξιδι ελεγα πως θα ηταν καλη ιδεα η γειτονικη Ιταλια μιας και εχω διαβασει αρκετα ταξιδιωτικα και ολοι μα ολοι στο τελος ειχαν πολυ ομορφες εικονες χαραγμενες στο μυαλο τους(και στις φωτογραφικες μηχανες τους) με πολυ ομορφα μεροι για μηχανη και μη.
Ετσι λοιπον εκανα μια μικρη ερευνα σε οτι αφορα αποστασεις και κοστολογια μεσα στις ημερομηνιες αυτες(ειναι low season βλεπετε)και τα παραθετω παρακατω για να μου δωσετε ιδεες η να μοιραστειτε μαζι μου εμπειριες που θα με βοηθησουν η ακομα και να μου προτεινεται μεροι τα οποια εχετε δει και ειναι must για ενα τετοιο ταξιδι.
Επισης τελος θελω να τονισω πως το ταξιδι το κανω μονος μου(χωρις γυναικα-μονοκαβαλο ρε παιδι μου)!!!Οποτε οποιος πιθανον να ενδιαφεροταν να μου κανει παρεα με την μηχανη του σε αυτο το εκδρομικο πολυ ευχαριστως να ανταλλαξουμε αποψης και ημερομηνιες ακομα και πολεις αν ειναι να παμε παρεακι και να κανουμε χαβαλε αλλα και να δουμε και ενδιαφεροντα πραγματα αλλα κυριως να γραψουμε αρκετα χιλιομετρα!!!

Αναχωρηση απο ΗΡΑΚΛΕΙΟ-15/11 στις 21.30 για ΠΕΙΡΑΙΑ.Αφιξη 06.00.
Αναχωρηση απο ΠΑΤΡΑ-16/11 στις 18.00 για ΑΝΚΩΝΑ.Αφιξη 17/11 στις 17.00.
Το καλυτερο θα ηταν εκει(ΑΝΚΩΝΑ) να γινει μια διανυκτερευση λογο του ταξιδιου με το καραβι που σε κανει κουδουνι και επισης λογο του οτι μεχρι να βγω/βγουμε απο το καραβι θα εχει παει καλες 19.00 και θα ειναι νυχτα.
Το επομενο πρωι αναχωρηση για Φλωρεντια.Εκει υπαρχουν παααααρα πολλα αξιοθεατα να δεις.Πιστευω λογο χρονικων οριων πως δυο μερες θα ειναι αρκετες.
Απο Φλωρεντια αναχωρηση για Ρωμη οπου επισης μπορω/μπορουμε να κατσουμε 1 η 2 μερες.
Αναλογως βεβαια το αν σε καθε πολη αραζω/αραζουμε 1 η 2 μερες υπαρχει δυνατοτητα απο Ρωμη να παω/παμε Μπαρι.Απο Μπαρι μετα(αν αραξω/αραξουμε σε καθε πολη μονο μια βραδια)μπορουμε να συνεχισουμε για Πεσκαρα και τελος πισω στην Ανκωνα.

Ολα αυτο το σκεπτικο ειναι μεταβαλλομενο συνεχως.Συνεχεια μπαινουν νεες πορειες και βγαινουν αλλες.

Αν λοιπον καποιος η καποιοι ενδιαφερονται ας το συζητησουμε και να δουμε τι,πως και τα λοιπα...

Αναφερω μερικα νουμερα για να ξερουμε ολοι οτι δεν προκειται για κανενα ταξιδι "αθλο" αλλα για μια βολτα στην ουσια.

Με βαση την αναχωρηση απο ελλαδα που εγραψα παραπανω σκεφτομαι η επιστροφη να ειναι ετσι...
Αναχωρηση απο Ανκωνα 23/11 στις 14.00 και αφιξη στην Πατρα 24/11 στις 15.00.Οποτε αμεσως μετα την αφιξη στην πατρα παω/παμε ντουγρου για Πειραια για να παρουμε το καραβι που φευγει στις 21.00 για Ηρακλειο.
Μερικες χιλιομετρικες αποστασεις τωρα.
Αθηνα-Πατρα 225κμ(συν 225 η επιστροφη)
Ανκωνα-Φλωρεντια 287κμ
Φλωρεντια-Ρωμη 283κμ
Ρωμη-Μπαρι 430κμ
Μπαρι-Πεσκαρα 312κμ
Πεσκαρα-Ανκωνα 160κμ
ΣΥΝΟΛΟ 1922κμ

Τα διοδια ειναι τα εξης...
Αθηνα-Πατρα 10,20 ευρω(συν την επιστροφη)
Ανκωνα-Φλωρεντια 5,70 ευρω
Φλωρεντια-Ρωμη 16,80 ευρω
Ρωμη-Μπαρι 18,20 ευρω
Μπαρι-Πεσκαρα 20,60 ευρω
Πεσκαρα-Ανκωνα 8,90 ευρω
ΣΥΝΟΛΟ 90,60 ευρω

Βενζινη με maximum τραγικη και αφυσικη(εκτος αν εχεις ΚΤΜ)μεση καταναλωση 8 λιτρα/100κμ και συνολικα 2000κμ το κοστολογιο των καυσιμων θα ειναι γυρω στα 250-300 ευρω.

Τα εισητηρια εχουν ως εξης..
Ηρακλειο Πειραιας και επιστροφη,καταστρωμα,συν μηχανη πανω απο 250cc ειναι 113 ευρω.
Πατρα Ανκωνα και επιστροφη,VIP αεροπορικου τυπου καθισματα,συν μηχανη πανω απο 250 cc ειναι 210 ευρω.
ΣΥΝΟΛΟ 323 ευρω το ατομο.

Για διαμονη υπαρχουν πολλες επιλογες.Απειρες βασικα επιλογες.Αν παω μονος λεω να μενω σε ξενοδοχεια τις ταξεως των 40-50 ευρω την βραδυα(φυσικα με παρκινγκ).Αν υπαρχει και παρεα μενω και σε camping για ποιο adventurus καταστασης(και κρυο φυσικα).
Οποτε με αυτες τις διανυκτερευσης υπολογιζω στο περιπου απο 250-300 ευρω.

Τελος ειναι τα προσωπικα εξοδα του καθενος τα οποια μπορει μονο ο ιδιος να τα υπολογισει.
Σε γενικες γραμμες παντως ταξιδι με μοτοσυκλετα ειναι και οχι επιδειξει μοδας η shopping therapy οποτε πιστευω πως με ενα 300αρι extra ειμαι/ειμαστε καλυμενοι.

Συνολικο κοστολογιο ταξιδιου χωρις τα προσωπικα εξοδα του καθενος το υπολογιζω στα 1000 ευρω.

Οσοι πιστοι προσελθετε!!!
Live to Ride,Ride to Live!!!
<<

Markas

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Νίκος

Μοτοσυκλέτα:
BMW F800GS
Yamaha WR250R

Δημοσίευση 01/10/13, 17:44

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Ιταλία είναι ωραία κάθε εποχή. Χειμώνα βέβαια παίζει να φας καλή βροχή και κρύο αλλά με σωστό εξοπλισμό δεν έχεις πρόβλημα. Δυστυχώς όμως εμένα οι άδειες είναι συγκεκριμένες μέρες και δε μπορώ να λείψω 10 μέρες για βόλτα με τίποτα!
Έλα πάντως από κοντά τη Τετάρτη να σε δω που έχεις καιρό πάλι να φανείς!
Εκεί που τελειώνει η άσφαλτος αρχίζει η περιπέτεια. Προσοχή, το χώμα είναι κολλητικό και δε φεύγει με το πλύσιμο! :beer: .
<<

manos13

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
manos

Δημοσίευση 01/10/13, 18:08

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Η δικια μου σκεψη για εξωτερικο ειναι γυρο στον Απριλιο,ωραια ιδεα αλλα μαλλον με πολυ βροχα που ισως σου αλαξει τα σχεδια.Οπως και να εχει σου ευχομαι να πας ,να περαεις φανταστικα και να επιστρεψεις με πολλες φωτο και αναμνησεις.Μακαρι να μπορουσα να ερθω αν και δυο ΚΤΜ ειναι δυσκολοτερο να βρεις καροτσα να τα φορτωσεις... ^_^ ^_^ ^_^
<<

yns

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιάννης

Μοτοσυκλέτα:
Honda - CRF1100L
Honda - Dominator 650
Royal Enfield - Himalayan

Δημοσίευση 01/10/13, 18:42

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Ιταλία... κι έχω 7 χρόνια να πάω... Προφανώς δεν μπορώ λόγω δουλειάς (αλλά και εφορίας....) αλλά ό,τι θες να ρωτήσεις εδώ είμαστε!! :D
Αφού θα είσαι και κοντά στην Φλωρεντία δες και λίγο την Sienna και το San Gimignano...
Το ότι θα φας βροχή είναι το μόνο σίγουρο αλλά και πάλι δεν ξέρεις ποτέ.. Κάτω από τα Απέννινα συνήθως έχει καλό καιρό και μια φορά έκανα μπάνιο στην Έλβα (απέναντι από την Πίζα) τον Νοέμβρη.

Γενικότερα εδώ είμαστε και ρώτα! ;)
Today is Life, Tomorrow Never Comes
<<

MrAdventure990

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιώργος

Μοτοσυκλέτα:
KTM ADV 990 S
KTM EXC-R 530
GasGas TXT280 Pro

Δημοσίευση 01/10/13, 19:25

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Βασικα ενα απο τα μειονεκτηματα τις ολης διαδρομης ειναι οτι ακομα και τα καλοκαιρινα ταξιδιωτικα που εχω διαβασει παντα εχουν ενα δυο μερουλες με μπορες και καταιγιδες.
Γιαννη εσυ απο την εμπειρια σου τι λες για αυτη την περιοδο?Ειναι απαγορευτικη μηπως?Σιγουρα θα υπαρχει ο αναλογος αδιαβροχος εξοπλισμος αλλα αμα ανοιξουν και οι ουρανοι και δεν μπορεις να πας απο το αλφα στο βητα παρα μονο με γονδολα τοτε ειναι καπως ματαιο.
Ο καιρος ειναι καιρος(δεν κανεις και συμβολαιο) δεν λεω αλλα θα με ενδιεφερε να ξερω στο περιπου το πως ειναι το νοεμβριο ο καιρος σε εκεινα τα μερη.

Δυστηχως ειναι η μοναδικη περιοδος(ο markas ξερει)στην οποια μπορω να διαθεσω χρονο για ταξιδι.Αλλη εναλλακτικη για αλλου(βορεια ας πουμε-βουλγαρια etc...)πιστευω πως δεν χρειαζεται καν να μπω στην διαδικασια εκτος και αν θελω να με βρουνε μετα απο χιλιαδες χρονια κατεψυγμενο και να λενε "να πως ηταν οι "βλαμενοι" μοτοσυκλετιστες τον 21ο αιωνα" και να γελανε :lol ^_^

Νικο αν ηταν για καμια βδομαδα προς δεκεμβρη θα το σκευτοσουν?

Οπως πολυ καλα θα καταλαβατε λογο ελληψης εμπειριας ειμαι λιγακι διχασμενος :(
<<

yns

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιάννης

Μοτοσυκλέτα:
Honda - CRF1100L
Honda - Dominator 650

Δημοσίευση 01/10/13, 22:27

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Όπως σου είπα (και λες κι εσύ) δεν μπορείς να ξέρεις. Γενικά όμως ο καιρός νότια από τα Απένινα Όρη (ανάμεσα σε Bologna και Firenze) είναι καλύτερος. Υπήρχαν φορές που με το που τα πέρναγα άλλαζε παντελώς ο καιρός: ηλιοφάνεια στην Φλωρεντία, μαύρος χειμώνας στην Bologna! Εσύ κινείσαι νοτιότερα επομένως από αυτήν την άποψη είσαι κομπλέ και μπορείς απλά να ελπίζεις...

Η χειρότερη βροχή που έχω φάει ήταν από Ancona προς Bologna αρχές Σεπτέμβρη που για 220 χλμ χρειάστηκα κοντά 7 ώρες (με τις στάσεις) αποφεύγοντας την Autostrada για να μην με πατήσουν τα φορτηγά...

Κάτι λες για δωμάτια των 40 και 50 ευρώ... μόνο σε youth hostel θα βρεις παραπλήσιες τιμές κι αυτό αν έχεις κλείσει νωρίς και σίγουρα όχι στην Φλωρεντία που κάθε μέρα του χρόνου κατακλύζεται από αρκετές δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών. Booking.com is your friend... ;)
<<

djdillan

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιάννης

Μοτοσυκλέτα:
RD 350 LC
TZR 250 3MA
TDR 250
MBX 125
TZR 125 1987
LEAD 50 NH

Δημοσίευση 03/10/13, 09:43

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Τέλειος εγκυκλοπαιδικά , από εμπειρία μου πριν ένα μίση μηνά
σε ταξίδι μου στην Ιταλία ,το καράβι στην Αγκόνα
φτάνει με 1-2 ώρες καθυστέρηση πάντα από ότι μου είπαν και κάτι φορτηγατζήδες
επίσης μην κόψεις εισιτήριο για αεροπορικά καθίσματα
κόψε κατάστρωμα σκέτο ,και μετά μπορείς να κάτσεις
στα αεροπορικά ,δε ελέγχονται , εγώ έτσι το έκανα και όταν
πήγα και όταν γύρισα , και έχει κάμποση διάφορα στην τιμή στο εισιτήριο..
Αφού θα πας από Αγκόνα η μινοαν λινες μπορεί να έχουν τρομερή διάφορα
με το δρομολογεί ηράκλειο Πειραιάς ,όμως είναι η καλύτερες για Ιταλία
στον γυρισμό ήρθα με ανεκ , και σιχάθηκα την ζωή μου
πολύ βρόμια και δυσωδία,,
μπορείς να μπεις στο σίτε των μινοαν και να βγάλεις μια κάρτα μέλους
σου άρχετε σπίτι σε 15 μέρες ,και μαζεύεις μπόνους για προσφορές
και τέτοια...
πριν μπεις στο καράβι για Ιταλία πάρε ότι μπορείς από κάποιο σουπερ μαρκετ
για να μασουλάς στο εν πλω έχουν ξεφύγει οι τιμές ..
είπαμε καμία σχέση με το δικό μας δρομολόγιο... :beer:
2stroke ,γτ εδώ στην Κρήτη,ξέρουμε από καλό λάδι!!
<<

MrAdventure990

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιώργος

Μοτοσυκλέτα:
KTM ADV 990 S
KTM EXC-R 530
GasGas TXT280 Pro

Δημοσίευση 03/10/13, 10:23

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο που περασες να μου γραψεις.
Η ερωτηση μου ειναι τωρα...προς τα που κινηθηκες;μπηκες autostrada πολυ;ο καιρος πως ηταν;χρειαστηκες γονδολα;χαχαχα!!!
Εγραψες πολλα χιλιομετρα;Τιποτα tips για το ταξιδι μεσα στην Ιταλια που ισως θα αλλαζες η θα προστεθες;

Σε ευχαριστω εκ των προτερων.
<<

MANU KTM950

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Νεκτάριος

Μοτοσυκλέτα:
KTM 950 ADVENTURE 2004
KTM 250 EXC 2008
KTM LC4 640 Prestige 2003

Δημοσίευση 03/10/13, 20:26

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

μπραβο ρε Γιωργο ....ωραια βολτα αν και ειμαι της γνωμης οτι τα εξοδα θα ειναι περισσοτερα.
παντως μην μασας και καντο τωρα που το αποφασισες ....... οσο για την βροχη....... αυτη κανει την δουλεια της και μεις την δικη μας.
μακαρι να ειχα φραγκα και ημουν μεσα με τα μπουνια μιας και εχω αρκετη αδεια που στεκει αλλα οσο και αν τα παλευω δεν μου βγαινουν τα ερμα.
ωραιος βεβαια προορισμος και με σχετικα καλυτερο καιρο αυτη την εποχη ειναι και Καπαδοκια οπου επεισης ειναι τρομερα για μοτοταξιδι και μαλλον πιο φτηνα, οσοι βεβαια πανε μια φορα καποια στιγμη ξαναπανε .... σκεψου το.
CHOOSE YOUR LEVEL.........THE WORLD IS ORANGE
<<

djdillan

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιάννης

Μοτοσυκλέτα:
RD 350 LC
TZR 250 3MA
TDR 250
MBX 125
TZR 125 1987
LEAD 50 NH

Δημοσίευση 04/10/13, 13:46

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

MrAdventure990 έγραψε:Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο που περασες να μου γραψεις.
Η ερωτηση μου ειναι τωρα...προς τα που κινηθηκες;μπηκες autostrada πολυ;ο καιρος πως ηταν;χρειαστηκες γονδολα;χαχαχα!!!
Εγραψες πολλα χιλιομετρα;Τιποτα tips για το ταξιδι μεσα στην Ιταλια που ισως θα αλλαζες η θα προστεθες;

Σε ευχαριστω εκ των προτερων.

Επειδή έχω θέμα με τα αεροπλάνα ,πήγα οδικός ,χωρίς μηχανή μέχρι την Γερμάνια για δουλεία
μακάρι τότε να είχα έτοιμο το διχρονάκι μου και θα το είχα πάρει , πήγα με τρένο..
με το που έφτασα στην Αγκόνα 23 Ιουνίου έβρεχε , έκατσα 12 ώρες Μπολόνια εκεί όμως
ήταν κάλος ο καιρός , έβρεχε μόνο όταν περνούσαμε κοντά στις Άλπεις ..
Ακόμα και μέσα από το τρένο έβλεπα μέρη που σε μαγεύουν με την πρώτη μάτια...αξίζει να πας
το μόνο πράγμα που δε μου άρεσε στη Ιταλία είναι ο αυξημένος ρατσισμός προς τους Έλληνες
σε αντίθεση με την γερμάνια που οι άνθρωποι εκεί δε παίζονται , είναι πολύ καλοί
να τα λέμε και αυτά...

στον γυρισμό ήταν κάλος ο καιρός δεν πηρά γόνδολα χαχχαχαχαχα!!!

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us
<<

P@vlos.B

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Παύλος

Μοτοσυκλέτα:
ΚΤΜ 690 E '08
KTM EXC 250 '06

Δημοσίευση 04/10/13, 17:49

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

djdillan έγραψε:το μόνο πράγμα που δε μου άρεσε στη Ιταλία είναι ο αυξημένος ρατσισμός προς τους Έλληνες
σε αντίθεση με την γερμάνια που οι άνθρωποι εκεί δε παίζονται , είναι πολύ καλοί
να τα λέμε και αυτά...

Φίλε djdillan δεν ξέρω σε τι ανθρώπους έπεσες και για ποιο λόγο, αλλά μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες... :dntknw:
10 χρόνια που έζησα Ιταλία δεν ένοιωσα ποτέ κάτι τέτοιο... Αφού το πρώτο που θα σου πούνε όλοι και καταντάει και βαρετό είναι
"Italiani Greci una faccia una razza!" ;)
Η ιδιοφυΐα έχει τα όρια της, η βλακεία δεν έχει τέτοια κολλήματα...
<<

djdillan

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιάννης

Μοτοσυκλέτα:
RD 350 LC
TZR 250 3MA
TDR 250
MBX 125
TZR 125 1987
LEAD 50 NH

Δημοσίευση 05/10/13, 00:55

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

P@vlos.B έγραψε:
djdillan έγραψε:το μόνο πράγμα που δε μου άρεσε στη Ιταλία είναι ο αυξημένος ρατσισμός προς τους Έλληνες
να τα λέμε και αυτά...

Φίλε djdillan δεν ξέρω σε τι ανθρώπους έπεσες και για ποιο λόγο, αλλά μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες... :dntknw:
10 χρόνια που έζησα Ιταλία δεν ένοιωσα ποτέ κάτι τέτοιο... Αφού το πρώτο που θα σου πούνε όλοι και καταντάει και βαρετό είναι
"Italiani Greci una faccia una razza!" ;)

συνφωνω οτι μπορει να ειμουν τοσο ατυχος,που να επεσα στους χειροτερους,ομως
αν εμενες πολλα χρονια πριν ισως να εχουν αλαξει τα πραγματα..
<<

yns

Άβαταρ μέλους

Όνομα:
Γιάννης

Μοτοσυκλέτα:
Honda - CRF1100L
Honda - Dominator 650

Δημοσίευση 06/10/13, 11:59

ΙΤΑΛΙΑ 15/11-25-11!!!

Βρήκα ένα site με μηχανή αναζήτησης bed 'n breakfast σε 34.000 πόλεις! Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά για κοίτα το λίγο... https://www.airbnb.gr/

Επιστροφή στο Προτάσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δημ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες